Anders Eriksson på Bilfirma Gustaf E  5 april 2017

 

En fantastisk resa av en Hjo-pojke.

Anders Eriksson inledde med en rolig och spontan entré. Anders kom in i Gustaf E bilhall på en spansk Sherco på 300 cc, med 44 hkr och en vikt på 122 kg.

Sedan tog med oss på en resa om sin framgångsrika karriär. På första bilen var Anders 3 år och då hade stödhjulen och spärren för gasreglaget plockats bort och då hängde hans pappa inte med längre vid sidan. Han jämförde med sin son William, som nu är tre år och vill köra MC varje dag. Anders testade många olika sporter, som längdskidor och handboll i Guldkroken. Som 16-åring kom Andres in på Motocrossgymnasiet i Tibro och då lades alla andra sporter åt sidan.  Med full fokus på Enduro var det viktigt med förebilder och fått träna med Världsmästare var stort. Peter Hansson och Sven-Erik Jönsson var goda förebilder och hade goda tips att ge.  Eriksson presterade hyggligt på juniortiden och sista året på skolan kom han tvåa i Junior-VM. Då fanns det en målbild. När Peter Hansson vann VM åkte han kortege genom Tibro och så ville också Anders göra. Efter VM-säsongen fanns det ingen ekonomi att fortsätta för det lilla familjeteamet, men det löste sig.

Tomas Gustavsson hörde av sig från Husaberg och Anders blev fabriksförare utan lön, men med resebidrag. 1993 blev det full satsning i Senior-VM och delad buss med Kent Karlsson och S-E Jönsson.  Anders slutade tvåa i VM efter Jönsson.

1994 var målet att vinna VM. Anders var bäst på träning men överladdade på tävlingarna och slutade fyra i VM.  1995 började bra, med seger i Spanien. Ett bra år med en rafflade uppgörelse på slutet. Seger i båda tävlingarna i Finland avgjorde och första VM-titeln togs. Nu fick bussföraren från Hjo åka kortege genom stan, med Peter Hansson och S-E Jönsson bakom.

Som 22-åring fick Anders Eriksson kontrakt med Husqvarna i Italien. Med tolv år för Husqvarna tog han hen sex VM-titlar till och vann tre Novemberkåsor.

25 aug 2005 tog karriären slut, trodde många. Anders Eriksson krockade på träning med en finländare och fick fotskada, bröt lårben, krossade knäskål, bröt revben och nyckelben och handled. Men han kom tillbaka och efter ett år körde han en VM-deltävling igen och som alltid var sambon Carolina det stora stödet.

Senare det året kom Anders tvåa i Gotland Grand National. En verklig prestation.

2008 köpte BMW Husqvarna. Anders fick vara med och utveckla en ny MC och BMW hade stora resurser, men passionen saknades. 2010 avslutade Anders sin internationella karriär. 2013 hörde spanska  Sherco av sig och ville att Anders skulle vara något av ambassadör för det nya märket. Efter sin karriär har han deltagit i ”Mästarnas Mästare”, ”Fångarna på Fortet” och ”I Huvudet på Gunde Svan”.  Fantastiska upplevelser. Idag jobbar Anders Eriksson som utbildare och tycker att det är roligt att jobba vidare med sin sport.

Stort Tack till Uno Hufvudsson på ”Gård&Villa”  och Gustaf E

för detta arrangemang och tack för att vi fick vara med.

Vännerna i Skaraborgs Sportvagnsklubb