Halmstad Sports CarEvent 18 juli 2015

 

En liten upplevelseskildring om resan Vilske-Kleva Halmstad tur och retur. Klockan ringer kl 4.  Upp och tittar ut. Det är mulet, men torrt på vägen. Kokar kaffe. Vi äter frukost  och packar i ordning det sista. När bilen ska ut så börjar det regna lite lätt. Vi kommer iväg tio i fem. Bitvis är vägen torr och lite spårval för att slippa pölarna.  Efter Falköping och ner mot Trädet är vägen torr, men sedan kommer regnet lite till och från. Efter två och en halv timme är vi nere i Halmstad och gör en snabb avsköljning vid Preem. Ner på utställningsområdet och får en fin plats bland andra Audi-bilar. Patrik Sahlberg och Anders Wetserberg har ännu längre resa, kommer en timme senare och får platser bland sina märkeskamrater. När bilarna är torkade och fina så blir det kraftigt regn vid tjugo över nio. Det avtar till genomgången för oss utställare och klockan tio håller det upp. Köper en bra torktrasa av Audi-kompisen intill och när publiken väller in är de flesta bilarna torkade och fina igen. Resten av dagen bjuder på bra väder och drygt 20 grader. Mycket att se på och fota och efter rundvandring är vi i klubben rätt eniga om våra favoriter, en Porsche 356 replika med Volvo-850-motor och en Fiat Abarth.  Eventet avslutas med en kortege ut från området och många stopp i kön. Längre fram ser vi att orsaken är trafikljusen uppe vid Tylösandsvägen, svänger av till vänster, tar en annan väg, den samma som vi åkte in vid Preem-macken. Klockan 17 är vi på väg norr ut och  19.30 är vi hemma, efter att ha förbrukat en halv tank.

  Tre generationer av Audi TT och en Audi R8 Spyder                                                          Anders Westerbergs Alfa Romeo Spider

   Pastrik Sahlbergs TVR Chimaera                                                                                Lotus Europa

   Gjorde PR för vår Klimatkompensering                                                                                  Lotus Europa med klubbmärke.  Vems?

Våra favoritbyggen,  en Fiat Abarth                               och en Porsche 356 replika med rörram och motor från Volvo 850.

  En udda bil, en Volumex, byggd av Pininfarina              En mycket ombyggd Audi 80

Borgward Isabella Coupé  1961

   Deloren                                                                           Smart-bilar