Träff med Peter Lindén i Festvåning 4:an 13 jan 2016

 

Peter Lindén

Vissa föredragshållare kan vara tråkiga, men när Peter Lindén från Gillstad berättade om en bråkdel av alla sina upplevelser inom Flygvapnet och i Roadracing, var det minsann ingen som slumrade till. Han fick verkligen med alla 80 i Festvåning 4:an på sin 40-åriga resa med olika flygplan och motorcyklar.

Men det var nära att inte bli något med Peter Lindéns besök hos oss. Roger Fredriksson hade kontakt med Peter på förmiddagen, men då var allt ok.  Men så var det inte. För två dagar sedan svullnade hans hand och det värkte. Efter två nätter utan sömn var Peter på sjukhuset och det blev ett ingrepp i armen, med gipsning. -Vi lägger in dig, sade doktorn.  Det finns inte på kartan. Jag ska till Tidaholm ikväll och det blev permission några timmar.

Och efter lite datastrul, där BC räddade det med sin bärbara dator, inledde Peter Lindén en givande kväll med att säga ”Jag ska ta med er i hur jag fått fullt upp.”

Vi börjar med flyget.  1975 ansökte Peter Lindén till Flygvapnet och det började året efter på Ljungbyhed med 110 timmar i skolflygplanet SK 60.  ”Skithäftigt” då, men det tog 20 minuter att komma upp på 10.000 meters höjd. Sedan ännu häftigare plan. Viggen med 85.000 hkr och 100 sek för att komma upp på 10.000 meter. Peter flög Viggen i 20 år. I realistisk övning 10 meter över vatten och 20 meter över land och i 1.000 km/tim. Viggen har en tank som rymmer 6,5 kubik bränsle och vid full effekt är förbrukningen 1 kubik i minuten. Vid försiktig flygning räcker bränslet i två timmar. Med Viggen kan belastningen bli 6G. Och så kom det nya JAS Gripen, som är gjord för att klara 9G. För att få flyga Gripen, var kravet att klara 9G i 15 sekunder. Tester gjordes i centrifug. Peter klarade det, men vid 43 var han för gammal, men tjatade på och fick till slut flyga Gripen. 1998 började flygningarna med Gripen på Sotenäs.  ”Inte så bra i början, men nu ett fantastiskt plan”. Peter har utbildat många svenska och utländska stridspiloter. För tre år sedan var det sista dagen på jobbet, men det är ändå fullt upp med fritidssysselsättningen, som stavas motorcyklar.

Det började i Hindås, där Peter växte upp. Med långt till alla banor så testades det på rv 40 först.  Första tävlingen var på Gelleråsen, men hur funkade det? Åkte på hojen upp och med crosstävlar, skinnjacka och skinnbyxor. Kom upp en dag för tidigt (träningsdagen) och fick sova på dasset. Sedan blev det en liten buss och ”Ahlqvist Räserlag”.  1984 började en hårdare satsning. In på banken i Karlsborg hos Conny Mellgren.  250.000. Ska du köpa hus? Motorcykel. Finns det så dyra? Men det blev ännu dyrare. Efter ett år var skulderna uppe i 500.000 kr. Men Peter är en person som verkligen inte ger sig. Framgångarna kom. Peter har kört på alla de stora arenorna, som Suzoka i Japan, 24-timmars på LeMans och Isle of Man. Slingan på Isle of Man är på drygt sex mil och den lärde sig Peter genom att se en VHS-film minst hundra gånger.  Vissa helger kunde det tävlas i 4-5 klasser plus inhopp som burkslav i sidovagn. Flygvapnet har varit min största sponsor och välgörare. Nu är det Classic Racing som gäller och hojar från 82. Det är bra klass på det och så jäkla roligt. Senast var det sex Världsmästare till start. Nästa tävling körs i Sydafrika.  Lycka till då Peter och hoppas du hinner bli kry innan dess.

Tack Peter för en underhållande kväll och tack till Festvåning 4:ans Angela och Fredrik för bra service och god förtäring.