Träff på Toveks Bil i Skövde 25 nov 2015

 

Vi var omkring 40 personer på Skaraborgs Sportvagnsklubbs träff på Toveks Bil i Skövde. Vi samlades i VW-hallen och Jörgen Seidevall, försäljningschef för VW, hälsade oss välkomna och gjorde en kort presentation av företaget.

Toveks Bil startades i Kinna av Gregor Tovek 1994 och har sedan utvecklats för varje år.  VAG-anläggningar köptes upp i Borås, Ulricehamn, Falkenberg och Varberg. 2010 köptes Björstigs och 2011 köptes Blennemarks i Uddevalla och Trollhättan och då även en anläggning i Åmål.  Företaget omsatte ifjol omkring 3 miljader och har 650 anställda. Ifjol såldes det i nytt och begagnat omkring 8.700 bilar. Hittills i år har 8.500 bilar sålts och gränsen på 9.000 bilar  kommer att passeras.

Gregor och Susanne Tovek är privata ägare av företaget och det mesta av vinsten investeras. Nu pågår ett bygge av en Audi-anläggning i Lund och i Skövde påbörjas inom några veckor ett bygge av en ny Audi-hangar på 2.300 kvadratmeter. Nya bilar som presenterades på vår träff var bland andra nya VW Passat Alltrack, Passat R-line och Passat GTE, som drivs av både bensin och el. I hallen fanns också nya Skoda Superb och nya Audi A4 Avant.  Kvällen avslutades med smörgåstårta från Wästgötabagarn och dryck och kaffe , som Toveks bjöd på. Tack för att vi blev väl mottagna och tack till Bengt Carlsson som hade ansvaret för vår träff.