2023

Julbord


69 klubbmedlemmar deltog vid SSVK:s julbord på stiftsgården i Flämslätt. Massor av god julmat och dryck intogs i trevlig samvaro med mycket prat och skratt.

Filmkväll


När kylan kommer och sommarbilarna parkerats är det dags för inomhusträffar och därmed bjöd klubben till filmkväll på biograf Vintergatan i Tibro. Med popcorn och dricka, som klubben bjöd på, tog alla plats i biosalongen och filmen om Lamborghinis historia startades. Nu vet vi mer om hur Ferrucio Lamborghini började sin karriär genom att, ihop med en kamrat, tillverka traktorer. Affärerna gick bra och Ferrucios förmögenhet ökade. För pengarna köpte han bla.a. Ferraribilar. Vid ett möte med Enzo Ferrari tog han upp bilarnas svaghet med den klena kopplingen vilket inte togs emot positivt och därmed bestämde han sig för att bygga en bättre bil än Ferrari och Lamborghinis biltillverkningen drog igång.

Avslutningstisdag i Lundsbrunn


Snart slut på säsongen och då är en härlig biltur till Lundsbrunn för att visa sin bil och träffas en perfekt aktivitet för en tisdagskväll. Tträff nr 7, säsongens sista, lockade många medlemmar och över 50 bilar i det fina, varma brittsommarvädret.


Som tradition serverades mat och fika och Patrik Sahlberg sysselsatte besökarna med sin tipspromenad. Jan-Olof Elfwering svarade rätt på 11 av frågorna och blev kvällens vinnare av första priset.


Till kvällens bil utsågs Anders Dahlbergs superfina MG TC 1949.


Klubben tackar alla besökare och Lundsbrunn Resort & Spa för säsongen och ett stort tack till alla som hjälpt till att arrangera träffarna med allt från tipspromenader till parkeringsvärdar.  

Ekebergs gård


I samband med Tidaholms kulturhelg var klubben inbjudna till Ekebergs gård mellan Tidaholm och Hjo.


Sportvagnsklubben hade fått en egen parkeringsyta för besökarna. På gården fanns mycket att se såsom konst, djur, bilgarage m.m.


Träff på Lindströms Bil i Skövde.


Lindströms Bil bjöd in klubben till sin motorträff. Med varmkorv och bilprat så fick vi en riktigt trevlig kväll.


Tipsrunda med bil och konbanekörning.


I ett typiskt väder för den här sommaren, d.v.s. regn, kom 27 ekipage till start i årets tipsrally med start och mål vid Furhoffs Rostfria i Skövde och som gick på småvägar runt Skövde.


Frågor utmed vägen och uppehåll i Stöpen för den första skiljeuppgiften som bestod av att kasta kubb. Vid målet fanns den andra skiljeuppgiften som bestod av att placera svenska uppfinningar i tidsordning. Fem ekipage klarade av alla 12 frågorna och då blev skiljeuppgifterna avgörande och av dem så var det tre som hade fått ihop fem poäng och som därmed blev dagens vinnare, så på delad förstaplats placerade sig Lars Halvardsson, Åsa Melchior samt Bengt o Annica Hedström. Priserna, som består av presentkort på Biltema, kommer per post. 


17 förare ställde upp i konbanekörningen som i år var en slingrig konbana som skulle köras två gånger på så lika tid som möjligt. Vinnare blev Viktor Ryefalk som i sin blå Scirocco satte en tidsdifferens på 0,03 sekunder! Tvåa blev Jan-Olof Elwering med 0,19 sekunder och trea Lars Ryefalk med 0,34 sekunder. Priserna, som även här består av presentkort på Biltema, kommer per post.


Grillen var igång och alla blev serverade hamburgare.


Alla tider från konbanekörningen samt rätta svar på frågorna finns här.


Tisdagsträff nr 6 i Lundsbrunn


Härligt sommarväder med mycket sol. Varmt och skönt! Cirka 50 bilar mötte upp på gräsytan framför Lundsbrunn Resort & Spa.


Kvällens tipspromenad arrangerades av Magnus Annerfalk och Towe Larsson och den var inte så enkel. Sex deltagare fick ihop 9 rätt så skiljefrågan fick avgöra. Jan-Olof Elwering var närmast och tog hem första pris. Andra gick till Ylva Ryefalk och tredje till Leif Knutsson.


En ljusblå och vit Austin Healey från 1958 glänste på kullen som Kvällens Bil. Arri Rutenhjelm från Kvänum var den stolte ägaren som fick ta emot utmärkelsen.

Nostalgiträff på Marbogården i Norra Kedum


Intresset var stort och 22 ekipage med besättningar var föranmälda, men när organisatören Ulf "Fabbe" Fabiansson räknade in bilarna, som var uppställda för gruppfoto utanför HRM Bil, var det 27 fina ekipage på plats.


Några efteranmälningar och något återbud hade inkommit på sluttampen, men ytterligare 3-4 ekipage hade sällat sig till de anmälda deltagarna och vi var omkring 40 personer.


Efter samlingen och fotografering med klubbflaggan uppställd vid HRM Bils nya anläggning i Lidköping och fika hos dem, vidtog förflyttning in till centrala Lidköping och jättegod lunch på Sockerfabrikens Restaurang. 


Omkring klockan 13.15 ledde Fabbe klubb-karavanen ut mot Marbogården och Sven-Erik Svanbergs unika samlingar i privatmuseet på Marbogården.


Väl framme tog Svenne emot och anvisade oss p-platser både på bra gräsytor och på "gata" framför den forna ladugården och nuvarande museet.


Samlingarna fanns i tre olika byggnader där många föremål ställdes ut. Här fanns föremål från massor av olika områden utställda, olika vardagsföremål, telefoner, emalj-, plåt- och ljusskyltar, bilder, radioapparater, leksaker, mopeder, sällsynta amerikanska bilar, musik-nostalgia, posthistoria, möbler (bl.a. tidiga IKEA-möbler), kondom-automater, spelautomater, en engelsk husvagn tidsenligt inredd, kläder, päls från vargar skjutna på Vänerns is, uppstoppade fåglar, tvättmaskiner, m.m., m.m., m.m.


Svenne berättade att han aldrig säljer något och han tycks samla på "allt".

Här fanns verkligen något för alla!


Svenne själv och en god vän stod för guidningen efter att vi först hade delats upp i 2 grupper.


Besöket avslutades med fika, innan deltagarna enskilt ställde kosan hemåt efter en väldigt givande dag.

Hjulafton i Lidköping


I hyfsat väder med bara några få regnstänk, hölls årets Hjulafton.


Klubbens parkeringsyta nere vid ån sköttes förtjänstfullt av Sören Olausson och Ulf "Fabbe" Fabiansson, som tog emot och hjälpte till med parkeringen. Klubben var grannar med Triumph- och Saab-klubbarna på älvbrinken och som vanligt var MC-processionen in till Nya Stadens Torg imponerande och många andra aktiviteter på och nere vid Lidan fångade de många åskådarnas uppmärksamhet!3-4 Augusti: Vänern runt


Tvådagarstur runt Vänern med egna bilar. Läs Stefan Noréns reseberättelse och se fler bilder här. 


Tisdagsträff nr 5 i LundsbrunnTrots att regnskurarna passerade under kvällen så parkerades över 40 entusiastbilar utanför Lundsbrunn Resort & Spa. 


Tipspromenad och förtäring fick ske inomhus. Madelene Öjerson hade satt ihop kvällens luriga tipsfrågor där vinnaren lyckades få ihop 11 rätt.


Kvällens bil kom från Skara och är en Jaguar F-type cab från 2014 som framfördes av Kristina och Roger Palm. British Racing Green och med en 5-liters V8.

Tisdagsträff nr 4 i LundsbrunnI kväll hade vi vädergudarna med oss. Vädret var lite mulet men det höll upp ända tills det var dags att packa ihop och ta våra pärlor och åka hem. Det var drygt 30 bilar som parkerade på gräset utan Lundsbrunns Resort o Spa.


Rickard med kollegor såg till att det under kvällen fanns hamburgare, räkmackor och fika inomhus för alla besökare. Inomhus denna gång p.g.a. risk för regnskurar, som vi trots allt klarade oss ifrån.


Pia Arvidstam hade gjort kvällens tipspromenad som hon administrerade tillsammans med sin man Lars. Bäst på tipspromenaden var Claes Jorlind med 12 rätt. På andra plats med 11 rätt kom Krister Persson och på delad tredje plats Tommy Eriksson och Lars Jakobsson, även de hade 11 rätt. Ett antal lottade priser drogs.


Till kvällens bil valdes Bengt Erik Bergmans fina, gröna Triumph TR2 från 1955 med tävlingsbakgrund.

Tisdagsträff nr 3 i LundsbrunnVarm och skön sommarkväll igen! Närmare 40 bilar rullade in på gräsmattan framför Lundsbrunn Resort & Spa. Som vanligt
blandad ålder på besökare och bilar vilket gör tisdagsträffarna till en härlig mötesplats.


Rickard med kollegor såg till att det fanns mat och fika till alla besökare.


Lars Ryefalk hade satt ihop frågorna till kvällens tipspromenad som inte var alldeles enkel då de tre bästa fick ihop 9 rätt av de 12 frågorna. Mycket huvudbry skapade frågan om vilken som är årets längsta månad. Svaret är oktober, som med hjälp av omställningen till vintertid är 31 dagar och en timma. Ulrik Johansson var närmast på skiljefrågan och fick första pris, andra gick till Lennart Gustafsson och tredje till Magnus Bexell.


Till kvällens bil valdes Fredrik Lövgrens härliga Fiat X1/9 från 1981.

Fotorally 6 juni


Under en strålande sol och med klarblå himmel samlades årets deltagare till klubbens traditionella fotorally som i år startade från Brännebrona Gästis. Drygt 50 bilar rullade ut på en härlig runda runt Kinnekulle. Stort tack till Kristina Boström och Lasse Andersson som valt årets vägar. Efter att ha letat fotoobjekt, provat millimeter- och tumnycklar mot skruvar och försökt memorera blandade saker i en låda så avslutades rallyt med mat på Hellekis Kök & Trädgårdscafé.


Bäst att klara av dagens uppgifter var Kjell-Åke Andersson och Christina Söderqvist, Väring, som vinner presentkort på 500 kr från Biltema, tvåa blev Olof Bäckdahl och Lena Friberg, Järna, presentkort på 300 kr och trea blev Carl-Christian och Ingrid Schmiterlöw, Hjo, presentkort på 100 kr. Vinsterna kommer per post.


Fler foto finns här!


Rätta svar finns här.

Tjolöholm Classic Motor

Klubben hade i år en egen yta för uppställning av bilarna. Efter karavankörning med Roland Krantz i spetsen anlände besökarna till ett Tjolöholm som bjöd på strålande sol, många bilar, samt flyguppvisningar av bl a JAS. Rolands summering av dagen: Häftigt!


Tisdagsträff nr 2 i LundsbrunnÄnnu en kväll med strålande sol och riktigt skönt väder. Drygt 60 bilar parkerades på gräsytan framför Lundsbrunn resort & Spa. Blandningen av entusiastbilar var som vanligt stor, allt från äldre Jaguar via Nissan Bluebird till ny Porsche.


Restaurangen serverade som vanligt fika och räkmackor medan Rickard grillade hamburgare.


Kvällens tipspromenad arrangerades av Barbro och Stefan Norén. Frågorna upplevdes som svåra men Ola Söderpalm prickade in 11 rätt och blev kvällens vinnare. Han följdes av Ingrid Schmiterlöf och Annica Hedström med 10 rätt samt Leif Knutsson och Ingela Fagerström med 9 rätt.


Till kvällens bil valdes Leif Carpmans fina Chevrolet Corvette C1 från 1958.

Säsongspremiär för tisdagsträffarna


I strålande försommarsol rullade bil efter bil in till gräsytan framför Lundsbrunn Resort och Spa. Förare med solglasögonen på och cabbar med taket nere. En perfekt kväll att inleda säsongen med. Totalt samlades c:a 60 bilar.


Som traditionen bjuder så serverades räksmörgåsar, nygrillade hamburgare samt fika. Majvor och Lennart Andersson stod för tipspromenaden där kvällens vinnare var Lars Ryefalk, Perry Bergström och Lars-Erik Svensson med 11 rätt samt Ola Söderpalm med 10 rätt. Lottade priser gick till Lars Jakobsson, Johan Sonnbring, Kjell Johansson, Annica Hedström, Claes Andersson, Anna Sundh, Kristina Boström och Barbro K-Pettersson.


Till kvällens bil valdes Annica och Bengt Hedströms fina BMW 502 från 1959.